x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Caz de meningită la liceul ”Gheorghe Lazăr” din Capitală. Victima a murit

Caz de meningită la liceul ”Gheorghe Lazăr” din Capitală. Victima a murit

18 Apr 2019   •   14:34
Caz de meningită la liceul ”Gheorghe Lazăr” din Capitală. Victima a murit

Update: A murit fata care avea meningita, la Matei Balş, potrivit unor surse din spital.

Cursurile vor fi suspendate vineri la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" pentru dezinfecţie, după ce s-a confirmat un caz de meningită, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"La Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr' este un caz confirmat de meningită. DSP a luat hotărârea de a suspenda cursurile mâine pentru dezinfectare", se arată în informare.

Conform unei precizări a Ministerului Sănătăţii, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie al DSP s-au deplasat joi dimineaţă la liceu şi au început o anchetă.

"În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", a anunţat sursa citată. AGERPRES

 

×