x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Caz incredibil la Iaşi! Un fetiţă de 6 ani a fost somată să plătească spitalizarea

Caz incredibil la Iaşi! Un fetiţă de 6 ani a fost somată să plătească spitalizarea

23 Apr 2018   •   16:56
Caz incredibil la Iaşi! Un fetiţă de 6 ani a fost somată să plătească spitalizarea

Situaţie fără precedent la ANAF. O femeie din localitatea Vânători susţine că a primit acasă o somație de plată emisă de Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS), prin care fiica sa, care are doar 6 ani, este anunțată că trebuie să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare în perioada 2014 – 2015(Atenție, copilul în acea perioadă avea 4 ani). În caz de neachitare a sumei respective în termen de 15 zile, micuța ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum și pe cele de executare silită. Femeia, nu înțelege de ce nu a fost înștiințată ea, în calitate de părinte, despre această situație, ci fiica ei în vârstă de 6 ani, care abia învață să citească și să scrie.

În aceste condiţii, femeia în vârstă de 24 de ani s-a prezentat astăzi  la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi, nemulţumită că somaţia de plată a fost trimisă pe numele fiicei sale. 

"Nu este o sumă mare de plătit. Sunt doar 35 de lei. Nu am nimic împotrivă să îi achit. Nu înţeleg însă cum poate să plătească fiica mea, care are doar 6 ani, că pe numele ei a fost trimisă adresa. Din ce să plătească fiica mea datoria, din alocaţie?", a declarat Mirela Strugaru, mama fetiţei. 

Managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, medicul Radu Terinte, spune că a demarat o anchetă internă după ce o femeie a reclamat că fiica sa este pusă să plătească servicii medicale, deşi are doar șase ani.

Conform declaraţiilor managerului spitalului, femeia s-a prezentat în ambulatoriu cu un bilet de trimitere în vederea efectuării unei investigaţii deşi în acel moment fata era internată în spital.

"Astfel, în sistemul nostru apare o decontare dublă a serviciului, atât în spitalizare, cât şi în ambulatoriul de specialitate. Practic, prin declaraţia părintelui s-a produs această eroare. Noi suntem obligaţi, conform legii, să recuperăm sumele decontate în ambulatoriu. Doamna respectivă a semnat pe propria răspundere că pacientul nu era internat (...) De altfel, părintele a fost la CJAS, i s-au pus la dispoziţie documentele, a recunoscut că semnătura pe biletul de trimitere îi aparţine. Rămâne de văzut la nivelul spitalului să fie făcute demersuri pentru a se afla ce s-a întâmplat", a declarat Radu Ţibichi. 

ANAF dezminte informația potrivit căreia transmite somații de plată copiilor

În contextul știrilor prezentate în perioada 22-23 aprilie a.c., conform cărora ANAF ar fi transmis o somație către o fetiță de 6 ani, precizăm că somația nu a fost transmisă de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

×
Subiecte în articol: copil somat plata spitalizare iasi