x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Caz șocant în Vrancea! Proprietarii unui ansamblu rezidenţial cer autorităţilor să-i protejeze de hoţi

Caz șocant în Vrancea! Proprietarii unui ansamblu rezidenţial cer autorităţilor să-i protejeze de hoţi

12 Oct 2018   •   15:57
Caz șocant în Vrancea! Proprietarii unui ansamblu rezidenţial cer autorităţilor să-i protejeze de hoţi

Proprietarii unui ansamblu rezidenţial din Focşani au făcut un memoriu către primăria şi poliţia din localitate pentru a-i proteja, după ce, într-o singură noapte, mai multe locuinţe din zonă au fost călcate de hoţi în timp ce locatarii dormeau în casele lor. 

"Noi, proprietarii din ansamblul rezidenţial "Pomicola", vă aducem la cunoştinţă faptul că în cartierul nostru operează nestingherită o grupare infracţională care are ca obiectiv intrarea prin efracţie in timpul nopţii şi sustragerea de bunuri şi valori din locuinţe. Modul de operare al acestei grupări este deosebit de periculos. Aceştia pătrund în locuinţe noaptea, în timp ce proprietarii dorm în propriile case, existând un real pericol ca, în cazul în care sunt surprinşi, faptele să degenereze în unele mult mai grave. Astfel, doar în data de 6.10.2018 au fost săvârşite şapte spargeri sau tentative de spargere", se arată într-o scrisoare semnată de peste 65 de locatari din zonă şi trimisă autorităţilor. 

Proprietarii sunt de părere că lipsa unui sistem de iluminat public în zonă îi încurajează pe infractori să intre în casele lor şi de aceea cer primăriei Focşani să ia măsuri pentru instalarea unui unui sistem de supraveghere şi monitorizare video a spaţiilor publice în cartier. De asemenea, aceştia fac apel către poliţia Municipiului Focşani pentru supravegherea permanentă a zonei prin patrularea cu echipaje de poliţie. 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Vrancea a confirmat infracţiunile în zonă şi a decis suplimentarea echipajelor de patrulare. 

"În noaptea de 6 spre 7 octombrie, în zona rezidenţială "Pomicola", aflată în curs de dezvoltare, au fost înregistrate două infracţiuni de furt calificat şi patru de tentativă la furt calificat din locuinţă, fiind sustrase sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 1.700 de lei. La nivelul Poliţiei municipiului Focşani, imediat după comiterea faptelor au fost dispuse măsuri suplimentare de acoperire a zonei cu patrule de poliţie pe linie de siguranţă şi ordine publică, atât în zona "Pomicola", cât şi în celelalte zone aflate în curs de dezvoltare imobiliară de la periferia municipiului Focşani", precizează, într-un comunicat, IPJ Vrancea. 

Potrivit IPJ Vrancea, niciuna din casele care au fost vizate de hoţi nu aveau montate sisteme de supraveghere sau sisteme de alarmă. 

În prezent, poliţiştii efectuează cercetări şi alte activităţi specifice în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere penală a acestora şi recuperării prejudiciului creat şi îi sfătuiesc pe cetăţenii care se confruntă cu situaţii de acest tip să apeleze numărul unic de urgenţă 112. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: hoti apartamente vrancea