x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Caz șocant la Constanţa! Mama şi bunica unei fetiţe de cinci ani plasate sub control judiciar pentru maltratea micuței

Caz șocant la Constanţa! Mama şi bunica unei fetiţe de cinci ani plasate sub control judiciar pentru maltratea micuței

30 Ian 2018   •   18:16
Caz șocant la Constanţa! Mama şi bunica unei fetiţe de cinci ani plasate sub control judiciar pentru maltratea micuței

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus marţi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de două femei, din comuna Cumpăna, în calitatea de mamă, respectiv bunica unei fetiţe de cinci ani, pe care acestea ar fi agresat-o în repetate rânduri, ţinând-o deseori legată de mâini şi de picioare, informează Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii marţi de IPJ Constanţa, lucrătorii Postului de Poliţie Cumpăna cercetează două femei, de 24 şi de 51 de ani, mamă şi fiică, pentru comiterea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi lipsire de libertate, după ce au fost sesizaţi de reprezentanţii Primăriei Cumpăna asupra unor fapte din care reieşea maltratarea unei fetiţe în vârstă de cinci ani, din localitatea, în vara anului 2017.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Oana Manoilă, a declarat, în legătură cu acest caz, că reprezentanţii instituţiei au fost anunţaţi de Poliţia Cumpăna despre faptul că există o plângere însoţită de probe video referitoare la un copil, victimă a abuzului din partea părinţilor.

"O echipă a DGASPC, formată dintr-un asistent social şi un psiholog, s-a deplasat la adresa indicată şi a însoţit copilul în vârstă de cinci ani la Medicina Legală pentru investigaţii. Ulterior, ca urmare a anchetei sociale s-a dispus măsura plasării temporare, atât a fetiţei, care a făcut obiectul sesizării, cât şi a celor trei fraţi minori ai ei, în grija unui asistent maternal urmând ca, funcţie de rezultatele anchetei derulate de poliţie, să cerem în instanţa decăderea din drepturi a părinţilor" - a declarat reprezentanta DGASPC.

Cele două femei acuzate de rele tratamente aplicate minorei au declarat în cadrul anchetei sociale că obişnuiau să o imobilizeze pe fetiţă, deoarece suferă de anumite afecţiuni şi nu doreau să îi rănească pe ceilalţi trei copii ai familiei cu vârste cuprinse între şapte luni şi şase ani. AGERPRES

×
Subiecte în articol: maltrtare copil mama bunica constanta