x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ce spune Episcopia Devei şi Hunedoarei, despre o posibilă mutare a osemintelor lui Arsenie Boca de la Prislop

Ce spune Episcopia Devei şi Hunedoarei, despre o posibilă mutare a osemintelor lui Arsenie Boca de la Prislop

25 Feb 2016   •   13:40
Ce spune Episcopia Devei şi Hunedoarei, despre o posibilă mutare a osemintelor lui Arsenie Boca de la Prislop

Episcopia Devei şi Hunedoarei califică drept "zvon" informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia osemintele părintelui Arsenie Boca ar putea să fie mutate din mormântul de la Mănăstirea Prislop, la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti, precizând că nu există niciun fel de demers în acest scop.

"Este un zvon. Nu există niciun fel de demers în sensul acesta. Sunt lucruri pornite nu se ştie cum şi de la cine aruncă în mass-media astfel de informaţii, care nu au niciun suport real", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.

Acesta a explicat că nu se poate vorbi încă de moaştele părintelui Arsenie, deoarece acesta nu a fost canonizat.

"De moaştele unui sfânt se poate vorbi atunci când este canonizat, este trecut în calendar, are slujbă, are icoană, are toate rânduielile ca pentru un sfânt. Atunci putem vorbi de sfinte moaşte. Atunci se poate pune în discuţie mutarea Părintelui în biserica mănăstirii, ca moaşte, dar nicidecum mutarea în alt loc", a spus părintele Miricescu.

El a mai arătat că părintele Arsenie Boca este cel care a ales să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop şi a cerut să rămână acolo.

"Am mai spus: Părintele Arsenie a ales Prislopul, a proiectat multe clădiri la Prislop, a fost un vizionar din multe puncte de vedere. Părintele Arsenie şi-a dorit să rămână la Prislop pentru totdeauna, până la Judecata Universală', a precizat părintele Gabriel Miricescu.

Pe de altă parte, în situaţia în care părintele Arsenie va fi canonizat, atunci rânduiala Bisericii Ortodoxe permite ca părticele din moaştele sfinţilor să fie dăruite, ca odoare de preţ, şi altor biserici ortodoxe, chiar şi de peste hotare. Un exemplu este chiar la Catedrala Episcopală din Deva, unde se găsesc părticele din moaştele Sfântului Nicolae, aduse de la Catedrala din Bari - Italia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: osemintele lui arsenie boca