x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cea mai înaltă tehnologie pentru tratarea pacienților cu coronavirus, în Neamț

Cea mai înaltă tehnologie pentru tratarea pacienților cu coronavirus, în Neamț

08 Apr 2020   •   21:59
Cea mai înaltă tehnologie pentru tratarea pacienților cu coronavirus, în Neamț

Județul Neamț ar putea avea cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților cu coronavirus. Președintele Consiliului Județean a anunțat că un echipament de plasmafereză și 1.000 de kituri de colectare de plasmă au fost donate de o companie de distribuție a medicamentelor.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat că echipamentul va fi donat de o companie de distribuție a produselor farmaceutice și a dispozitivelor medicale și va ajunge la Spitalul Județean din Piatra-Neamț.

„În această seară am primit răspunsul la apelul meu și un echipament complet de colectare plasmă, va ajunge în cel mai scurt timp la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, a transmis Ionel Arsene.

Echipamentul va avea și 1.000 de kituri de colectare plasmă umană, astfel că nemțenii care au COVID-19 vor fi tratați asemeni bolnavilor din alte țări care au implementat această terapie, cu succes.

Alte trei aparate similare, toate produse în Germania, vor fi donate Ministerului Sănătății, care le va direcționa unor importante clinici din țară.

„Iată, spitalul nostru va fi în rândul celor care beneficiază de cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților cu coronavirus”, a mai spus Arsene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus Neamț