x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cei care se duc la mare de 1 Mai trebuie să se înarmeze cu răbdare

Cei care se duc la mare de 1 Mai trebuie să se înarmeze cu răbdare

de Oana Pavelescu    |    24 Apr 2018   •   16:43
Cei care se duc la mare de 1 Mai trebuie să se înarmeze cu răbdare
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Vacanța de 1 Mai din acest an se anunță una destul de complicată. Autostrada Soarelui este în curs de peticire iar patronii hotelurilor și teraselor sunt nervoși pentru că nu au reușit să-și găsească personalul de care au nevoie pentru a asigura buna funcționare a stabilimentelor lor.

Conform cifrelor oficiale, pe litoral este un defici de 5.000 oameni. Angajatorii nu reușesc să găsească oameni dispuși să mai lucreze pe litoral pentru 3 luni cu salariu minim pe economie. În această categorie intră de cele mai multe ori chelnerii teraselor astfel că turiștii vor fi nevoiți să aștepte îndelung să fie serviți.

Aproape jumătate din terasele de pe plaja din Mamaia sunt în semi-șantier iar plajele în sine sunt încă neamenajate.

În ciuda declarațiilor autorităților locale și a ministrului Turismului care spun că litoralul este mai pregătit ca niciodată de noul sezon estival, realitatea stă complet diferit.

Un alt motiv de nemulțumire pentru hotelierii și patronii localurilor sunt controalele Protecției Consumatorului. Unii chiar au apelat la ministrul Turismului să-i determine pe aceștia ”să o lase mai moale cu contoalele”, că fac reclamă proastă litoralului. Din fericire pentru turiști, comisarul de la  Protecția Consumatorului din Constanța a spus că este imposibil să nu își facă datoria față de cetățeni.

×