x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cetatea Deva iluminată în roz, în semn de solidaritate cu lupta împotriva cancerului la sân

Cetatea Deva iluminată în roz, în semn de solidaritate cu lupta împotriva cancerului la sân

17 Oct 2018   •   15:56
Cetatea Deva iluminată în roz, în semn de solidaritate cu lupta împotriva cancerului la sân

Cetatea Deva, monumentul simbol al municipiului, va fi iluminată în culoarea roz până pe 21 octombrie, în semn de solidaritate cu lupta femeilor împotriva cancerului la sân, dar şi pentru a atrage atenţia asupra importanţei controalelor periodice prin care boala se poate depista într-un stadiu incipient. 

"Iluminarea Cetăţii Devei în roz este un mesaj transmis devencelor, dar şi femeilor, în general, de a efectua controale medicale periodice, pentru că în acest mod previn sau diminuează riscul cancerului de sân. Totodată este şi un mesaj de solidaritate pentru toate femeile care sunt afectate de acest flagel", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea. 

Acţiunea administraţiei locale se înscrie în cadrul "Săptămânii luptei împotriva cancerului la sân", marcată în mai multe instituţii sau organizaţii din municipiul Deva. 

Datele Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara arată că 1.953 de persoane erau înregistrate anul trecut în judeţ ca suferind de cancer la sân, în creştere cu 21% faţă de anul 2016. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la iniţiativa Societăţii Americane a Cancerului, a stabilit, începând cu 1985, prin convenţie internaţională, ca luna octombrie să fie Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar. 

Conform statisticilor, cancerul de sân apare predominant la femei, cu toate că şi bărbaţii pot dezvolta boala, riscul ca un bărbat să dezvolte cancer mamar fiind de 1 la 1.000. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cetatea deva