x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CFR SA: Trenul deraiat a intrat pe firul de circulaţie închis pentru lucrări capitale;trenurile,deviate pe rute ocolitoare

CFR SA: Trenul deraiat a intrat pe firul de circulaţie închis pentru lucrări capitale;trenurile,deviate pe rute ocolitoare

12 Aug 2018   •   15:40
CFR SA: Trenul deraiat a intrat pe firul de circulaţie închis pentru lucrări capitale;trenurile,deviate pe rute ocolitoare

Mecanicul de locomotivă al trenului de marfă deraiat duminică dimineaţa în zona localităţii Cârcea, din judeţul Dolj, a ignorat semnalul de circulaţie aflat pe culoarea roşie şi a intrat pe firul de cale ferată închis pentru lucrări capitale, informează Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA printr-un comunicat remis AGERPRES, menţionând că s-a luat decizia ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe o rută ocolitoare. 

"Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA informează că, urmare evenimentului produs de operatorul de marfă - Grup Feroviar Român (GFR), prin depăşirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie, viaductul Cârcea este afectat pe firul I de circulaţie, pe care s-a produs deraierea. Trenul aparţinând operatorului GFR a intrat pe firul I de circulaţie, pe distanţa Malu Mare - Banu Maracine, pe care accesul era interzis pentru circulaţia trenurilor, întrucât era închis pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie capitală. Menţionăm că firul II de circulaţie, respectiv structura viaductului pe firul II nu este afectată", se precizează în comunicat. 

Potrivit reprezentanţilor companiei, după evaluarea primară de către personalul de specialitate CFR s-a hotărât ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova - Caracal.

Un tren cu 23 de vagoane cu biodiesel a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, şapte vagoane răsturnându-se, iar unul a rămas rămas înclinat, agăţat de locomotivă, din care se scurge biodiesel într-un pârâu, informează ISU Dolj. 

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu s-au înregistrat victime, traficul feroviar este blocat şi se iau măsuri de limitare a poluării cursului de apă. 

Conform CFR SA, trenul de marfă ce transporta produse petroliere aparţine operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român). 

"Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului", se precizează într-un comunicat al CFR.AGERPRES

×