x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cinci suspecţi de furturi de autoturisme, reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare în Constanța

Cinci suspecţi de furturi de autoturisme, reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare în Constanța

10 Ian 2020   •   11:41
Cinci suspecţi de furturi de autoturisme, reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare în Constanța

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi vineri instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă în urma a şapte percheziţii domiciliare organizate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa într-un dosar privind comiterea mai multor furturi de maşini.


Potrivit IPJ Constanţa, percheziţiile au fost efectuate în judeţul Brăila, fiind indisponibilizate, printre altele, un autoturism ce ar fi fost folosit în activitatea infracţională.

"Urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind furtul unui autovehicul din data de 22 iunie 2019, de pe raza municipiului Constanţa, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat ieri, 9 ianuarie, 7 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Brăila. (...) Au fost identificate şi ridicate 2 chei de autoturism, două pistoale de tip air-soft, un dispozitiv de bruiaj al undelor radio utilizat de sistemele de închidere centralizate auto, dar şi două cărţi de identitate şi un permis de conducere, despre care existau suspiciuni că ar fi fost contrafăcute. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, despre care existau indicii că ar fi fost folosit în activitatea infracţională", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că doi bărbaţi, de 40, respectiv 43 de ani, sunt suspectaţi pentru săvârşirea altor două infracţiuni de tentativă la furt calificat, săvârşite în noaptea de 16 spre 17 iulie 2019, în judeţul Tulcea. Totodată, bărbatul de 40 de ani, împreună cu un altul, de 37 de ani, sunt suspectaţi că ar fi sustras un autoturism, în noaptea de 16 spre 17 august 2019, tot de pe raza judeţului Tulcea. Ulterior, cei doi ar fi folosit autovehiculul în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat.

În urma descinderilor au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 43 de ani, urmând ca vineri să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, precum şi al poliţiştilor din cadrul IPJ Brăila - Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale", au menţionat reprezentanţii IPJ Constanţa. 

www.agerpres.ro

×