x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulația navelor pe Dunăre este îngreunată din cauza sloiurilor de gheață

Circulația navelor pe Dunăre este îngreunată din cauza sloiurilor de gheață

14 Ian 2017   •   13:40
Circulația navelor pe Dunăre este îngreunată din cauza sloiurilor de gheață

Unul din cele trei remorchere care transportă materie primă pentru combinatul din Galaţi a ajuns la destinaţie, iar alte două sunt blocate între kilometrii 160 şi 174 ai Dunării, din cauza sloiurilor, potrivit Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi. 

Având în vedere situaţia sloiurilor în amonte de Brăila, conducerea Alum SA din Tulcea a decis să-şi asigure aprovizionarea cu materie primă pe ruta Constanţa-Sulina-Tulcea, iar unul din transporturile cu minereu a ajuns la destinaţie vineri seara, a menţionat directorul general AFDJ, Dorian Dumitru. 

Circulaţia navelor maritime pe Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă începând de duminică, 8 ianuarie, atunci când au fost înregistrate primele sloiuri pe fluviu. Conform Regulamentului de navigaţie de Dunăre, de la apariţia gheţii pe sectorul maritim al Dunării de Jos, navigaţia se desfăşoară în condiţiile stabilite de AFDJ, dispoziţiile regiei din subordinea Ministerului Transporturilor fiind obligatorii. 

Cursele de călători între Tulcea şi localităţile din Delta Dunării situate pe braţele Chilia şi Sfântu Gheorghe ale fluviului au fost suspendate duminica trecută, remorcherul 'Mamaia 2' al AFDJ efectuând săptămâna aceasta două curse de călători între Tulcea şi Sulina pentru a asigura aprovizionarea cu alimente de strictă necesitate a populaţiei Deltei, relatează Agerpres

Alte două curse de călători şi mărfuri între aceleaşi localităţi vor fi efectuate duminică şi luni. 

De asemenea, cursele de călători între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, zonă situată pe braţul Chilia al fluviului, se efectuează în continuare cu remorcherul fluvial 328 al Ministerului Apărării Naţionale. 

×