x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulatia pe Valea Oltului este complet blocată din cauza poleiului şi zăpezii

Circulatia pe Valea Oltului este complet blocată din cauza poleiului şi zăpezii

17 Ian 2018   •   21:20
Circulatia pe Valea Oltului este complet blocată din cauza poleiului şi zăpezii

Şapte autotrenuri sunt blocate în coloană, pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea, pe sensul de mers către Sibiu, TIR-urile neputând înainta într-o zonă unde drumul este în rampă din cauză că şoseaua este acoperită de zăpadă sub care s-a format polei.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Judeţeană Vâlcea, autotrenurile circulau pe sensul de mers Vâlcea – Sibiu şi au rămas blocate în coloană la kilometrul 218 al DN 7, într-o zonă de drum în rampă, unde pe carosabil s-a format un strat de zăpadă de cinci centimetri sub care este polei.

La ora transmiterii acestei ştiri, şoferii autocamioanelor aşteaptă ca drumarii să acţioneze pentru combaterea poleiului de pe carosabil, astfel încât să-şi poată continua drumul.

De miercuri, de la ora 14.00, şi până joi, la ora 22.00, 18 judeţe sunt sub cod portocaliu de vreme rea.

Administraţia Naţională de meteorologie a emis o nouă alertă meteo de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Potrivit informării ANM, vântul se va intensifica, cu viteze de 50...55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.Observator.tv

 

×