x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CJ Constanţa s-a constituit parte civilă în două procese în care este trimis în judecată Nicuşor Constantinescu

CJ Constanţa s-a constituit parte civilă în două procese în care este trimis în judecată Nicuşor Constantinescu

18 Dec 2015   •   16:04
CJ Constanţa s-a constituit parte civilă în două procese în care este trimis în judecată Nicuşor Constantinescu

Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, într-o şedinţă ordinară, două proiecte de hotărâre privind constituirea ca parte civilă a Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa în două procese în care este judecat Nicuşor Constantinescu.

Prin constituirea ca parte civilă în cele două procese aflate pe rolul Tribunalului Constanţa, unul care se referă la finanţarea Fundaţiei Fantasio şi a cluburilor sportive şi altul la achiziţionarea de către CJ a unui elicopter, Consiliul Judeţean va putea solicita recuperarea unor prejudicii în valoare totală de circa 33 de milioane de lei.

"Este vorba de două procese, unul cel cu Fundaţia Fantasio şi cu tot ce au însemnat cheltuielile pe fundaţie şi al doilea este cel cu elicopterul, cu contractele care au fost pentru operarea elicopterului. (...) Acum au fost puse pe rol, au trecut de camera preliminară. Prejudiciile le-am luat din rechizitoriu. (...) La Fundaţia Fantasio, suma de care e vorba este de 31.856.740 lei şi, la celălalt, de peste un milion de lei. Datele sunt luate exclusiv din rechizitoriu", a menţionat vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir.

Nicuşor Constantinescu este judecat, la instanţele din Constanţa, într-un dosar referitor la finanţarea Fundaţiei Fantasio şi a cluburilor sportive, fiind acuzat de mai multe infracţiuni printre care abuz în serviciu şi conflict de interese, în dosarul privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal (CMZ) cât şi în dosarul privind achiziţionarea de CJ a elicopterului prăbuşit în decembrie 2014 în Lacul Siutghiol, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

În dosarul CMZ, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, la sfârşitul lunii trecute, de judecătorii Tribunalului Constanţa, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Sentinţa a fost atacată cu apel, instanţa urmând să se pronunţe.

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu