x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cluj: Institutul Inimii organizează un bal caritabil pentru dotarea cu aparatură medicală

Cluj: Institutul Inimii organizează un bal caritabil pentru dotarea cu aparatură medicală

16 Noi 2017   •   21:30
Cluj: Institutul Inimii organizează un bal caritabil pentru dotarea cu aparatură medicală

Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca va organiza vineri, alături de fundaţia 'Împreună pentru Inima Transilvaniei', un bal caritabil pentru strângerea de fonduri destinate dotării cu aparatură a unităţii medicale.

Managerul Institutului Inimii, conf. dr. Adrian Molnar, a declarat joi,  că banii strânşi vor fi destinaţi achiziţionării unei truse de chirurgie minim invazivă, al cărei cost se ridică la 140.000 de euro.

'E a patra ediţie a evenimentului, care a devenit o tradiţie. Totodată, sărbătorim anul acesta şi 25 de ani de la înfiinţarea Institutului Inimii. Fondurile de anul acesta le vom adăuga celor de anul trecut pentru cumpărarea unei truse de chirurgie minim invazivă iar pentru restul sumei necesare vom încerca să accesăm un grant mai mare cu mai multe cluburi Rotary din ţară şi din străinătate (SUA, Germania) care vor să doneze. Suma necesară pentru o trusă de chirurgie minim invazivă este de 140.000 de euro', a spus Adrian Molnar.

Potrivit acestuia, Institutul Inimii ar putea să devină un centru de pregătire pentru tinerii medici în chirurgia minim invazivă.

'Am considerat ca prioritate introducerea acestei noi tehnologii, de chirurgie prin asistare video, aşa-numita chirurgie minim invazivă prin port acces, care reprezintă o modalitate nouă de abordare a chirurgiei cardiace, în general. Am insistat pe acest proiect, deoarece în România ea este utilizată foarte puţin şi nu există un centru de pregătire pentru tinerii chirurgi. Cred că în scurt timp vom putea fi noi acel centru', a mai spus Adrian Molnar.

La evenimentul caritabil de vineri sunt aşteptate câteva sute de persoane.

În cadrul balului caritabil va avea loc şi o licitaţie de lucrări artistice pe care invitaţii le vor putea obţine în baza unor donaţii către institut şi, de asemenea, va avea loc lansarea formatului reeditat al primului album foto reprezentând Clujul - 'Clujul în imagini', apărut în 1859. AGERPRES

×