x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CNA a amendat România TV cu 10 mii de lei

CNA a amendat România TV cu 10 mii de lei

15 Noi 2016   •   16:13
CNA a amendat România TV cu 10 mii de lei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au amendat, marţi, România TV cu 10.000 de lei pentru emisiuni din perioada mai-septembrie, în care nu a fost respectat principiul informării corecte şi a fost încălcat dreptul la propria imagine. 

Membrii CNA au reluat votul marţi, după ce au analizat, în şedinţe anterioare, emisiuni difuzate de postul menţionat ca urmare a unor reclamaţii primite din partea CSM şi DNA. 

CNA a analizat emisiuni de ştiri şi dezbateri difuzate de România TV în perioada 18-30 septembrie, pentru care CNA a primit şase sesizări (patru de la Ministerul Public şi două de la avocata Claudia Tănase), care reclamau "comentarii defăimătoare şi jignitoare" făcute la adresa procurorului Mircea Negulescu şi a avocatei Claudia Tănase. 

Altă emisiune analizată a fost "Ediţia de seară" din 10 mai, în care s-a discutat despre 'abuzul în serviciu', aflat la acea dată în atenţia CCR, şi în care a intervenit telefonic Elena Udrea, făcând comentarii la adresa Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA. 

O emisiune vizată a fost şi "Cheia zilei" din 15 iunie, în care fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut referiri la activitatea procurorului Jean Uncheşelu şi la procesul în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu. 

Potrivit membrilor CNA, în emisiunile menţionate au fost încălcate prevederi din Legea Audiovizualului şi din Codul Audiovizualului. 

De asemenea, România TV nu a respectat art 40(1) din Cod, care stipulează că, "în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere", citează Agerpres.

 

Citeşte şi:

Reacţia lui Tăriceanu, după ce a blocat o bandă de mers la Universitate: "N-am ştiut că circulaţia a fost stânjenită"

Jucării contrafăcute în valoare de peste 600 de mii de euro, confiscate în Portul Constanţa

SCANDAL în REPUBLICA MOLDOVA - Există suficiente probe pentru ANULAREA alegerilor prezidenţiale; Frauda ajunge la 400 de mii de voturi

 

×
Subiecte în articol: romania tv amendata de cna amenzi cna