x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cod portocaliu de inundații în Satu Mare. Autoritățile iau măsuri

Cod portocaliu de inundații în Satu Mare. Autoritățile iau măsuri

03 Feb 2017   •   14:07
Cod portocaliu de inundații în Satu Mare. Autoritățile iau măsuri

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare intervin vineri pentru dislocarea a două zăpoare de pe râul Tarna Mare, pentru evitarea blocării cursului de apă şi a producerii inundaţiilor, judeţul fiind sub cod portocaliu

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al râului Tur, din judeţul Satu Mare şi din bazinele hidrografice Firiza, Cavnic şi Mara, din judeţul Maramureş. La momentul actual, Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare intervine pentru dislocarea a două zăpoare formate pe râul Tarna Mare, în localitatea Tarna Mare cu personal şi cu un buldoexcavator. Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare monitorizează permanent evoluţia fenomenelor hidrometeorologice", precizează SGA, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Râurile mici din bazinele hidrografice: Tur - bazin superior şi mijlociu, Lăpuş - bazin mijlociu şi inferior, Iza se află sub cod portocaliu până vineri la ora 18:00. 

"Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, aglomerări de gheţuri) şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor dee inundaţie pe unele râuri din bazinele hidrografice Tur - bazin superior şi mijlociu, Lăpuş - bazin mijlociu şi inferior, Iza, judeţele Maramureş şi Satu Mare", precizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

 

GALERIE FOTO - A treia zi de proteste din Piața Victoriei

 

Un primar din PSD și-a dat DEMISIA

 

Avocatul Poporului a ridicat excepția de neconstituționalitate a Ordonanței de Urgență și sesizează Curtea Constituțională

×
Subiecte în articol: inundatii satu mare cod portocaliu