x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Condiţii excelente de schi la Predeal şi în Poiana Braşov

Condiţii excelente de schi la Predeal şi în Poiana Braşov

22 Ian 2016   •   15:37
Condiţii excelente de schi la Predeal şi în Poiana Braşov
Sursa foto: Bogdan Iurascu/INTACT IMAGES

Condiţiile de schiat la Predeal şi Poiana Braşov vor fi foarte bune în acest weekend datorită zăpezii căzută în ultimele zile şi a gerului.

"Condiţiile de schiat sunt foarte bune pe toate pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Braşov. În Masivul Postăvaru stratul de zăpadă măsoară un metru, iar la baza muntelui, avem între 70-80 de centimetri. În staţiune sunt între 20- 25 de centimetri. Este cel mai consistent strat de zăpadă de când a început această iarnă", a precizat pentru AGERPRES, administratorul Domeniului schiabil din Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

El a adăugat că, potrivit prognozei meteo, sâmbătă şi duminică se anunţă o vreme senină, fără vânt, ceea ce va permite funcţionarea tuturor instalaţiilor pe cablu, telecabină, telegondolă, telescaun şi teleschi. Pârtia Bradul, care este folosită şi de schiorii începători, este singura care beneficiază de iluminat nocturn. Administratorul Domeniului schiabil a mai arătat că şi pârtia de săniuţe din staţiune este amenajată.

Şi la Predeal, pârtiile sunt pregătite pentru cei care vor veni în staţiune la sfârşitul săptămânii. Pe lângă pârtia Clăbucet, cea mai solicitată, care are transport pe cablu şi iluminat nocturn, se mai poate schia şi pe pârtiile Cocoşul şi Sub Teleferic. La Predeal nu există o pistă amenajată pentru săniuţe, dar turiştii folosesc baza pârtiei Clăbucet pentru acest sport. Stratul de zăpadă măsoară pe pârtii între 50-60 de centimetri, iar în staţiune 15-20 de centimetri, au precizat pentru AGERPRES reprezentanţii primăriei Predeal.

×