x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Conducerea Consiliului Județean Cluj cere demiterea directorului Aeroportului, după aglomerația din aerogară

Conducerea Consiliului Județean Cluj cere demiterea directorului Aeroportului, după aglomerația din aerogară

09 Apr 2020   •   16:35
Conducerea Consiliului Județean Cluj cere demiterea directorului Aeroportului, după aglomerația din aerogară

Conducerea Consiliului Județean Cluj cere demisia sau demiterea directorului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, acuzându-l că nu a anunțat nicio autoritate despre cursele aeriene cu muncitori spre Germania.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că pentru gestionarea unui flux de 2.000 de pasageri trebuiau să fie transmis informații din timp.

„CJ Cluj nu a fost informat că, joi, un număr 13 curse aeriene cu peste 2.000 de pasageri vor decola de pe Aeroportul Cluj. Nici Prefectura Cluj, nici prefectul sau DSP nu au fost informați și, din câte știm, nici firma care administrează parcarea nu știa nimic. Directorul aeroportului, David Ciceo, trebuia să informeze autoritățile și să spună că vor avea 2.000 de oameni și ce măsuri de organizare trebuie luate. Firma care se ocupă de parcare trebuia să dezinfecteze locul pentru 2.000 de oameni deoarece, pentru un flux atât de mare de pasageri, trebuiau să fie transmise informații din timp. CJ Cluj cere demisia directorului Ciceo și solicităm organelor abilitate să declanșeze o anchetă și să-l demită”, a spus Jucan.

Potrivit acestuia, pentru o acțiune nu atât de gravă ca cea de joi de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost demis din funcție directorul Aeroportului București-Otopeni.

Valentin Jucan a explicat că autocarele care au ajuns, joi, cu pasageri la aeroportul clujean i-au adus amestecați, pentru curse diferite, astfel că trebuia întocmit un plan în prealabil cu transportatorul.

„Programul acestor zboruri se știa din timp, nu sunt curse de autogară. Se știa câți pasageri sunt”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CJ Cluj.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj se află în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au fost în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

La rândul său, prefectul de Cluj a anunțat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată. Mircea Abrudan a spus că oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze până seara.

Mediafax

×
Subiecte în articol: demisie aglomeratie aeroport cluj