x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Operaţiune dramatică de salvare pe Marea Neagră

Constanţa: Operaţiune dramatică de salvare pe Marea Neagră

29 Dec 2016   •   23:40
Constanţa: Operaţiune dramatică de salvare pe Marea Neagră

O navă sub pavilion Panama încărcată cu porumb este în pericol de a se scufunda în dreptul Capului Tuzla, după ce în jurul orei 18,00 a rămas fără combustibil în plină furtună, potrivit Căpităniei Constanţa. 

Directorul general al Autorităţii Navale Române, Răzvan Trandafir, a declarat joi seară, pentru AGERPRES, că echipajul cargoului Bassel Expres, de 8.500 tdw, sub pavilion Panama, ancorat în rada exterioară a Portului Constanţa, încărcat cu porumb, a solicitat în jurul orei 18,00 permisiunea de a intra în rada interioară a portului pentru alimentare cu combustibil. În timp ce nava se deplasa către pasa de intrare a rămas fără combustibil iar motorul principal s-a oprit, nava nemaiputând fi guvernată, a adăugat el. 

"După ce comandantul a solicitat asistenţă către nava aflată în dificultate s-au îndreptat remorcherele King - GSP şi LRS Europa. De la ora 19,00 încearcă să se pună în siguranţă nava şi echipajul şi să o remorcheze, dar furtuna foarte puternică face deosebit de dificilă operaţiunea de salvare", a mai spus directorul general al ANR, Răzvan Trandafir. AGERPRES

×