x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Peste 200.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă confiscate de Garda de Coastă

Constanţa: Peste 200.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă confiscate de Garda de Coastă

25 Iun 2016   •   13:55
Constanţa: Peste 200.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă confiscate de Garda de Coastă

Ofiţerii Gărzii de Coastă au desigilat sâmbătă un autocamion în regim de transport rutier internaţional (TIR), sosit din Bulgaria pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, încărcat cu peste 200.000 de ţigarete de contrabandă, disimulate în role de hârtie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Alexandru Ion, după ce a pătruns pe teritoriul naţional, autocamionul bulgăresc a fost monitorizat cu mijloacele de supraveghere informativ-operativă ale structurilor specializate până la domiciliul unui cetăţean român de pe raza judeţului Dolj, unde a şi fost interceptat pentru verificarea documentelor de transport.

Sursa citată a precizat că deoarece exista suspiciunea că transportă marfă de contrabandă, autocamionul a fost adus sâmbătă la sediul Gărzii de Coastă, din Constanţa, unde a fost desigilat pentru verificarea fizică a mărfii.

În urma controlului, agenţii Gărzii de Coastă au descoperit ascuns pachete de ţigarete cu filtru, fără timbru fiscal, ascunse în interiorul unor role de hârtie, ambalate.

Autocamionul a fost reţinut la sediul Gărzii de Coastă, iar cele peste 200.000 de pachete de ţigări de contrabandă au confiscate conform procedurilor legale.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu ţigări.

La documentarea şi instrumentarea cazului au colaborat structuri ale Gărzii de Coastă, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, având sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tigari de contrabanda