x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanța: Peste 50 de jandarmi au donat sânge pentru colegul care a fost rănit într-un accident rutier

Constanța: Peste 50 de jandarmi au donat sânge pentru colegul care a fost rănit într-un accident rutier

29 Sep 2017   •   12:45
Constanța: Peste 50 de jandarmi au donat sânge pentru colegul care a fost rănit într-un accident rutier

Peste 50 jandarmi s-au prezentat voluntar, până vineri la prânz, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanţa pentru a dona sânge pentru colegul lor rănit în accidentul rutier ce a avut loc joi, pe DN 22C, între Medgidia şi Castelu, potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ).

Purtătorul de cuvânt al IJJ Constanţa, maiorul Răzvan Ivan, a declarat că peste 50 de militari au răspuns apelului umanitar şi au venit să doneze sânge, inclusiv inspectorul şef, colonelul Constantin Dima, iar acţiunea va continua şi în zilele următoare.

În urma accidentului rutier de joi produs între localităţile Medgidia şi Cuza-Vodă, unicul supravieţuitor dintre pasagerii autoturismului distrus în accident, jandarmul Ionel Dospinescu, prezintă o stare stabilă hemodinamic şi cardiorespirator, în urma operaţiei. Conform informaţiilor comunicate de reprezentanţii spitalului unde este internat, jandarmul este menţinut intubat şi ventilat, el prezentând leziuni cerebrale, contuzii şi femurul luxat, dar cu evoluţie favorabilă, în plan general.

Joi după-amiază, Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă a activat planul roşu de intervenţie în judeţul Constanţa în urma accidentului rutier petrecut pe DN 22C, între localităţile Medgidia şi Cuza-Vodă între un autoturism marca SAAB şi un autocar, în intersecţia cu DN 22C.

Şoferul autoturismului a murit pe loc, iar la scurt timp au fost declaraţi decedaţi alţi doi ocupanţi ai maşini (Felix Florian Manole, în vârstă de 38 de ani, din Medgidia, angajat al Penitenciarului Poarta Albă şi Traian Neculache, în vârstă de 48 de ani, tot din Medgidia). În stare gravă a fost transportat la spital Ionel Dospinescu (jandarm), în vârstă de 43 de ani, din Castelu.

Totodată, circa 7 persoane, pasageri în autocar, au ajuns la spital cu răni uşoare.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: donare sănge constanta