x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Protest al studenţilor nigerieni faţă de serviciile de cazare şi masă primite

Constanţa: Protest al studenţilor nigerieni faţă de serviciile de cazare şi masă primite

11 Feb 2016   •   15:55
Constanţa: Protest al studenţilor nigerieni faţă de serviciile de cazare şi masă primite

Studenţii nigerieni înmatriculaţi la Universitatea Maritimă Constanţa (UMC) protestează în faţa unui hotel din Mamaia, unde au cazare şi primesc masa, ei solicitând schimbarea statutului de rezidenţi în campus pe care îl au prin contractul de şcolarizare încheiat de instituţia de învăţământ cu guvernul nigerian.

Potrivit prorectorului pentru relaţii internaţionale al UMC, prof. dr. ing. Cornel Panait, cei 296 de studenţi nigerieni revendică încasarea directă a alocaţiei pentru hrană, masă şi transport pe care le-o asigură guvernul lor în baza contractului de şcolarizare pe care îl derulează de trei ani cu universitatea constănţeană.

'Noi nu avem o implicare directă în raport cu protestul lor decât pe măsura faptului că în baza alocaţiilor de hrană, cazare şi transport am găsit o soluţie integrată tip campus, în Mamaia. Au cazare în Hotelul Flora, la trei stele şi masa tot aici. Au reclamat, la un moment dat, că nu se adaptează la meniul european şi au solicitat bucătărie tradiţională şi astfel am angajat două conaţionale care le pregătesc masa şi meniul zilnic. În rest, le asigurăm transportul zilnic cu autocare proprii, la cursuri şi la hotel. Studenţii vor însă, acum, să primească direct alocaţiile, să-şi administreze singuri banii şi să beneficieze de un program mai flexibil de transport', a precizat prof. Panait. AGERPRES

×