x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contestaţii Evaluarea Naţională. Anchetă la Harghita, după ce o notă a crescut de la 2.40, la 8.95

Contestaţii Evaluarea Naţională. Anchetă la Harghita, după ce o notă a crescut de la 2.40, la 8.95

de Alina-Elena Vasiliu    |    03 Iul 2014   •   17:23
Contestaţii Evaluarea Naţională. Anchetă la Harghita, după ce o notă a crescut de la 2.40, la 8.95
Sursa foto: Contestaţii Evaluarea Naţională. Anchetă la Harghita, după ce o notă a crescut de la 2.40, la 8.95

Deranj mare la Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, după ce nota la limba şi literatura română a unui absolvent de clasa a VIII-a care a susţinut Evaluarea Naţională săptămâna trecută a crescut cu peste şase puncte în urma contestaţiei. Elevul a aflat că picase examenul cu 2.40, apoi, în urma contestaţiei, că l-a trecut cu 8.95.

Inspectorul şcolar general adjunct Aurora Parfeni a declarat că profesorii evaluatori care au dat notele iniţiale sunt chemaţi la Inspectoratul Şcolar „pentru a se analiza situaţia, pentru a stabili cauzele şi eventualii vinovaţi", şi că „cel mai probabil a fost vorba de o transcriere greşită a notei”, dar un răspuns cert va avea după o discuţie cu profesorii corectori.

Nu este singurul caz în care elevii au fost notaţi cu cel puţin 1.5 puncte în plus în urma contestaţiilor. Potrivit Inspectoratului Şcolar Harghita, numai în acest judeţ există alte două situaţii în care diferenţa dintre nota primită iniţial şi cea de după contestaţii este de 1.8, respectiv 2.55 puncte.

Regulamentul prevede ca, în cazuri justificate, să fie declanşată procedura de cercetare disciplinară, mai ales că elevul a cărui notă a „crescut” după contestaţie cu 6.55 puncte ar fi putut rata un loc la liceu.

×