x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Control DSP la o pensiune din județul Suceava după ce doi turiști au ajuns la spital

Control DSP la o pensiune din județul Suceava după ce doi turiști au ajuns la spital

27 Dec 2015   •   16:55
Control DSP la o pensiune din județul Suceava după ce doi turiști au ajuns la spital

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au efectuat, duminică, verificări în ceea ce priveşte calitatea apei şi alimentelor dintr-o pensiune din Suceviţa, după ce doi turişti au ajuns la spital fiind diagnosticaţi cu gastroenterită, a declarat presei adjunctul instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Adjunctul DSP Suceava a spus că două persoane, cu vârste de 13 şi 23 de ani, din judeţele Constanţa şi Vrancea, dintr-un grup de 60 de turişti cazaţi la pensiunea respectivă au ajuns sâmbătă seara la Spitalul Municipal Rădăuţi, acuzând greţuri şi vărsături.

Potrivit lui Zorescu, inspectorii sanitari au recoltat de la pensiune probe de apă şi alimente pentru a stabili dacă acestea sunt corespunzătoare, rezultatele urmând a fi cunoscute în 72 de ore.

Totodată, s-au verificat condiţiile igienico-sanitare de preparare a hranei, condiţiile de cazare şi existenţa examenelor medicale periodice pe care trebuie să le efectueze obligatoriu personalul angajat.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Rădăuţi, Liviu Dubei, pacienţii de la pensiune, care au ajuns sâmbătă seara la spital, au fost consultaţi de un medic de la Secţia de boli infecţioase şi au fost externaţi duminică dimineaţa.

Sursa: AGERPRES 

×