x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copil în stare gravă, preluat de la Cluj de o aeronavă a MApN şi transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală

Copil în stare gravă, preluat de la Cluj de o aeronavă a MApN şi transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală

20 Ian 2019   •   10:29
Copil în stare gravă, preluat de la Cluj de o aeronavă a MApN şi transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală

Un copil care a suferit arsuri grave ale căilor respiratorii a fost preluat, duminică dimineaţa, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, de o navă a Ministerului Apărării Naţionale şi adus la Bucureşti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni", a informat MApN.
"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineaţa zilei de duminică, 20 ianuarie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pacientul - care a fost însoţit de mama sa - a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la o echipă medicală din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti, a precizat sursa citată.

Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 3.45, şi s-a întors în Bucureşti, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu şi maiştrii militari Gabriel Stancu şi Mihai Avram.

Echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoş Tudose - medic, sergentul major Georgel Grigore - asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu - medic şi Marian Drăghici - asistent, a menţionat sursa citată. AGERPRES

×