x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Covasna: Aproape 70 de expozanţi la Târgul mierii de la Sfântu Gheorghe

Covasna: Aproape 70 de expozanţi la Târgul mierii de la Sfântu Gheorghe

13 Oct 2017   •   20:00
Covasna: Aproape 70 de expozanţi la Târgul mierii de la Sfântu Gheorghe

Aproape 70 de expozanţi, apicultori şi artizani, îşi vor prezenta produsele în cadrul Târgului mierii, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.

Evenimentul, organizat de Casa de Cultură Municipală cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe şi Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Albine din România, îşi propune să popularizeze apicultura, ca profesie şi ca hobby, precum şi beneficiile consumului de miere.

Vizitatorii târgului vor putea vedea expoziţia intitulată 'Cum se produce mierea', vor putea gusta diferite sortimente de miere şi asista la ceremonia de primire a noilor membri în cadrul Ordinului Cavaleresc al Mierii, precizează organizatorii pe pagina de internet a evenimentului.

Potrivit acestora, în cele două zile ale târgului, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe vor avea loc concerte, spectacole, jocuri, precum şi ateliere meşteşugăreşti şi de creaţie pentru copii, aceştia putând învăţa să confecţioneze obiecte de ceramică, produse din pâslă, din piele şi din nuiele.

Formaţia Söndörgő din Ungaria, câştigătoarea premiului Fonograf în anul 2015 pentru cel mai bun album World Music, va susţine sâmbătă seara un concert de tamburine, după care va avea o întâlnire cu fanii într-o ceainărie din centrul oraşului.

Printre invitaţii speciali ai zilei de duminică se numără şi artistul Nicolae Voiculeţ, care va concerta de la ora 18 pe scena în aer liber.

'Un artist complex şi evoluat, virtuoz al naiului, dirijor, coordonator muzical şi producător, a concertat în faţa a peste 65 de lideri de state, a fost decorat de către preşedintele României cu 'Meritul cultural al României în grad de cavaler', a fost invitat să închidă Olimpiada de la Beijing. Este primul artist român care a primit 'Darul Mărului' - U.N.E.S.C.O., simbol al speranţei, generozităţii ş al unităţii în diversitate', mai precizează organizatorii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Târgului mierii,