x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cruzime fără margini la Galaţi. Un bărbat şi-a decapitat propria mamă

Cruzime fără margini la Galaţi. Un bărbat şi-a decapitat propria mamă

09 Noi 2016   •   16:16
Cruzime fără margini la Galaţi. Un bărbat şi-a decapitat propria mamă

Un bărbat de 37 ani din comuna gălăţeană Movileni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, după ce şi-a ucis mama, i-a retezat capul şi l-a înfipt în gardul casei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, bărbatul locuia împreună cu mama sa, o femeie de 71 ani, în comuna Movileni, iar luni seara şi-a decapitat mama. 

'Inculpatul Ionel Mihăilă, de 37 ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi(...) În seara de 7 noiembrie, pe fondul unor motivaţii de ordin mistico-religios şi a unui mod de manifestare de o extremă violenţă, inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit, după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt într-unul din parii gardului care le mărginea locuinţa', a declarat Liliana Istrate. 

Crima a fost sesizată la 112 de preotul din sat căruia bărbatul i-a povestit ce a făcut'Nu există un mobil, este foarte convins că ceea ce a făcut e un act de dreptate, de altfel el s-a dus la preot după ce a comis aceasta faptă să îi spună că a restabilit ordinea. Preotul a fost cel care a anunţat la 112, era în dimineaţa zilei de 8 noiembrie. Fiind sărbătoare, lumea a început să meargă la biserică, iar domiciliul lor este vizavi de biserică. Inculpatul a pus capul propriei mame cu spatele spre biserică pe motiv că nu are dreptul să privească spre biserică', a precizat Liliana Istrate. 

Ionel Mihăilă le-a declarat procurorilor că mama lui devenise un 'demon', iar prin uciderea ei a făcut 'un act dreptate'. Purtătorul de cuvânt a mai spus că anchetatorii nu s-au mai confruntat cu un astfel de act de cruzime până acum. 

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi. De asemenea, se va dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ, scrie Agerpres.

×