x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cultură de canabis, descoperită la Târgu Mureş într-un beci

Cultură de canabis, descoperită la Târgu Mureş într-un beci

17 Iul 2019   •   17:52
Cultură de canabis, descoperită la Târgu Mureş într-un beci

Un bărbat din Târgu Mureş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de droguri, după ce procurorii DIICOT au descoperit o cultură de canabis amenajată într-un beci din locuinţa acestuia, unde se aflau sisteme de ventilaţie, iluminare şi irigare individuală a plantelor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureş - Serviciul Antidrog au efectuat, marţi, 8 percheziţii domiciliare pe raza acestui municipiu, la locuinţele unor persoane suspectate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate două corturi special amenajate pentru creşterea plantelor de canabis indoor, cu lămpi şi ventilatoare, pregătite în vederea iniţierii ulterioare de culturi.

Totodată, s-a constatat că inculpatul care a fost arestat preventiv a înfiinţat la locuinţa sa, dar şi într-o încăpere disimulată într-un beci, spaţii special amenajate pentru creşterea plantelor de canabis indoor, cu sisteme de ventilaţie, iluminare şi irigare individuală a plantelor, fiind identificate 120 de plante de canabis în diferite stadii de dezvoltare, cu dimensiunile între 25 şi 105 cm.

De asemenea, a fost ridicată cantitatea de 500 grame muguri de canabis şi o cantitate de ciuperci halucinogene şi LSD.

Inculpatul, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri un judecător de la Tribunalului Mureş a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv deţinerea de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Târgu-Mureş şi cadrelor de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi 'Regele Ferdinand I' Târgu-Mureş.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: canabis targu mures