x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cum s-a răzbunat un podar din Oradea pe inspectorii fiscali care l-au amendat

Cum s-a răzbunat un podar din Oradea pe inspectorii fiscali care l-au amendat

22 Mai 2017   •   14:59
Cum s-a răzbunat un podar din Oradea pe inspectorii fiscali care l-au amendat

Doi inspectori de la Agenția Națională de Administrare Fiscală Oradea au descins joi la ultimul bac funcțional din județul Satu Mare, care face legătura peste Someș între Pomi și localitățile din județul vecin, Maramureș.

După ce l-au controlat pe bărbat, inspectorii au descoperit că acesta nu deținea casă de marcat și au decis să îl amendeze cu suma de 6.000 de lei. De-altfel, hârțogăria pentru administrarea bacului trece printr-o firmă cu acte în regulă, cu contabilitate și tot ce trebuie, iar cei care apelează la serviciile podarului primesc și bonuri fiscale, pe care apar și sumele plătite. 

O zi mai târziu, inspectorii ANAF au revenit pentru a verifica dacă Moș Ioan Coț și-a plătit amenda. Iritat de gestul inspectorilor orădeni, bărbatul, care nu are de unde să plătească amenda, nu a stat mult pe gânduri și, ajutat de doi săteni cu tractoare, a tras bacul pe mal.
Când a fost întrebat de inspectori cum ar trebui să traverseze, Ioan Coț le-a răspuns, arătându-le în zare, în aval de Someș: „- Vedeți drumeagu’ ăla prin tufișuri? Noa, dacă mereți tot drept pe ăla, ajungeți până la Seini, care-i pe malul celălalt, ghinion! Dar mai e o speranță, totuși! Ăștia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata și proiectul și studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Până ajungeți voi acolo, e posibil să fie gata și podul. Drum bun”!

Susa: satumareonline.ro

×
Subiecte în articol: anaf