x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale De ce o arădeancă a născut acasă. Răspunsul i-a şocat pe medici

De ce o arădeancă a născut acasă. Răspunsul i-a şocat pe medici

04 Ian 2016   •   15:22
De ce o arădeancă a născut acasă. Răspunsul i-a şocat pe medici
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Eveniment rarisim pentru zilele noastre: o femeie din județul Arad a născut la domiciliu! S-a întâmplat duminică, 3 ianuarie 2016, puțin după ora nouă dimineața, în localitatea Sânpetru German, situată la doar 25 de kilometri de Arad, relatează aradon.ro.

Deși are 36 de ani și se află la al treilea copil, femeia a explicat personalului medical că… nu a știut că e însărcinată! Imediat după ce a dat naștere unui băiețel, a fost chemată salvarea. Proaspăta mămică și copilul nou-născut au fost preluați de echipajul medical și transportați la spital unde au ajuns în jurul orei 10.45.

„A fost o naștere la termen, dar băiețelul e mic ca greutate, are doar 2,6 kilograme. E echilibrat, dar cu suferință respiratorie. Suntem optimiști în privința evoluției sale, deocamdată lucrurile sunt sub control, dar sperăm să nu intervină complicații. Depinde de organismul copilului” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon dr. Nicoleta Pavel, medic neonatolog la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

×
Subiecte în articol: nastere la domiciliu