x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale De ce o profesoară din Iaşi şi-a dat în judecată propria elevă

De ce o profesoară din Iaşi şi-a dat în judecată propria elevă

22 Noi 2016   •   14:31
De ce o profesoară din Iaşi şi-a dat în judecată propria elevă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

O profesoară de la Colegiul Racoviță din Iași și-a chemat în instanță propria elevă din cauza opiniilor acesteia exprimare într-un eseu cerut chiar de cadrul didactic.

O profesoară de la Colegiul Racoviță din Iași s-a simțit ofensată de ceea ce i-a scris o eleva în lucrare și pentru acest lucru îi cere daune morale în instanță.

Profesoara Bălan a cerut elevilor să realizeze un eseu în care să împărtășească impresiile acumulate în cei patru ani. Se pare că nu toate părerile au fost ușor de digerat de către profesoară. Teodora a compus un eseu original în care a explicat că-și respectă diriginta, dar și-a manifestat o nemulțumire, scrie romaniatv.net

"O profesoară nu trebuie să fie nutriționist și mamă și polițist. Eu nu sunt ca alții să vă pup în c..r", a scris eleva în eseu. Cadrul didactic s-a simțit lezat, motiv pentru care s-a adresat magistraților de la Judecătoria Iași cărora le-a cerut să o oblige pe elevă să-i achite daune morale.

Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Iași a precizat că astfel de conflicte trebuie rezolvate de conducerea școlilor. "Nu avem cunoștință de acest proces. Cu siguranță, opțiunea pentru justiție este una personală, pe care nu o comentăm, cu atât mai mult cu cât nu avem detalii despre situația prezentată de dumneavoastră. Relațiile interumane sunt complexe, este posibil să apară divergențe de opinii și chiar conflicte între profesori și elevi, dar acestea se soluționează, de obicei, la nivelul școlilor", a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului.

×