x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Descoperire incredibilă în Vaslui: O bombă de aruncător, găsită de un cetăţean care făcea săpături în curte

Descoperire incredibilă în Vaslui: O bombă de aruncător, găsită de un cetăţean care făcea săpături în curte

13 Dec 2018   •   17:11
Descoperire incredibilă în Vaslui: O bombă de aruncător, găsită de un cetăţean care făcea săpături în curte

Un cetăţean din suburbia Viişoara a municipiului Vaslui a găsit, joi, în timp ce făcea săpături în curte, o bombă de aruncător, care datează cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, elementul de muniţie era în stare de funcţionare, existând riscul producerii unei explozii.

"Echipa pirotehnică a Inspectoratului a ridicat de la locul solicitării o bombă de aruncător de mare capacitate de calibru 82 de milimetri, care era în stare de funcţionare. Elementul de muniţie a fost ridicat de la faţa locului şi transportat în condiţii de siguranţă, în depozitul special amenajat, urmând că ulterior să fie distrus", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Reprezentanţii ISU le recomandă cetăţenilor să anunţe autorităţile când găsesc astfel de elemente şi să evite manevrarea şi transportul acestora. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bomba de aruncator vaslui