x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Descoperire macabră într-o cofetărie din Constanța. Produse expirate de 16 ani

Descoperire macabră într-o cofetărie din Constanța. Produse expirate de 16 ani

29 Aug 2017   •   18:33
Descoperire macabră într-o cofetărie din Constanța. Produse expirate de 16 ani

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ! Comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat laboratorul celor de la cofetăria Silvian din Constanța, unde au găsit produse expirate, care conține E-uri necomunicate consumatorului, cu potențial periculos. Controlul a avut loc în cursul zilei de 29 august a.c., iar cea mai gravă descoperire a fost găsirea unor coloranți care erau expirați de 16 ani.

De asemenea, laboratorul prezenta condiții de depozitare neconforme, folosindu-se de proceduri nesigure, iar multe din produsele folosite erau cu potențial periculos.

Toate produsele au fost retrase, iar unitatea a fost oprită temporar de la prestări de servicii.

„Toate prăjiturile conțin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare și atenție a copiilor”, au precizat comisarii OPC.

Consumul unor produse alimentare în care se utilizează anumiți coloranți artificiali (E102, E104, E110, E122, E124 și E129) împreună cu conservantul benzoat de sodiu (E211), poate avea efecte negative (hiperactivitate) asupra comportamentului copiilor. Aceasta este concluzia unui studiu comandat în anul 2007 de agenția guvernamentală britanică pentru standarde alimentare (Food Standards Agency, FSA) și realizat de către Universitatea Southampton din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ca urmare, părinții au fost sfătuiți să îndepărteze din hrana de zi cu zi a copiilor produsele ce conțin aditivii menționați anterior. În anul 2008, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au impus producătorilor din industria alimentară să includă pe etichetele produselor ce conțin oricare dintre cei șase coloranți informații suplimentare sub forma unui avertisment de tipul "poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora".replicaonline.ro

×