x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Descoperire teribilă la Arad: Un proiectil exploziv, găsit încastrat în beton la o construcţie demolată

Descoperire teribilă la Arad: Un proiectil exploziv, găsit încastrat în beton la o construcţie demolată

22 Mar 2019   •   13:49
Descoperire teribilă la Arad: Un proiectil exploziv, găsit încastrat în beton la o construcţie demolată

Un proiectil exploziv foarte degradat, care reprezenta un potenţial pericol, a fost descoperit, vineri, încastrat în beton provenit de la o construcţie demolată în judeţul Arad, fiind preluat de pirotehnişti pentru distrugere.

"Echipa pirotehnică a ISU Arad a executat o misiune de asanare muniţie neexplodată în localitatea Zimandul Nou. Solicitarea a fost făcută de către şeful Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă, care a fost anunţat de un cetăţean din localitate. Proiectilul exploziv perforant de 82 mm, într-o stare avansată de degradare, era încastrat în beton şi a fost găsit în urma unor lucrări de construcţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Potrivit sursei citate, proiectilul avea focos şi, pentru că era foarte degradat, "reprezenta un potenţial pericol".

"El va fi distrus în starea în care a fost preluat, încastrat în betonul de la o construcţie demolată", a precizat Pleşca.

După ridicarea proiectilului, a fost cercetat terenul şantierului, dar nu au fost găsite alte elemente similare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: proiectil arad