x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Deținut brașovean, găsit spânzurat la Penitenciarul Codlea

Deținut brașovean, găsit spânzurat la Penitenciarul Codlea

12 Dec 2015   •   12:39
Deținut brașovean, găsit spânzurat la Penitenciarul Codlea

Un deținut din Brașov, condamnat pentru crimă în regim semideschis, a fost găsit în această dimineață atârnând de o grindă, în centrala termică a Penitenciarului Codlea. 42 de ani, și-a făcut un ștreang din șireturile pantofilor cu care era încălțat. Bărbatul de 42 de ani avea voie să muncească și efectua tura de noapte. Potrivit mytex.ro, acesta s-ar fi sinucis cu un ștreang făcut din șireturile pantofilor.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache, a declarat că deținutul a fost găsit la ora 4.10 de șeful de tură care-l verifica și care a dat alarma imediat, la fața locului fiind solicitată intervenția echipajului medical al închisorii, dar a fost chemat și un echipaj SMURD. S-au încercat manevrele de resuscitare minute în șir, din păcate fără rezultat, iar la ora 4.36 a fost constatat decesul.

Conform procedurii, după cum ne-a comunicat reprezentantul închisorii, la scurt timp a fost informată familia deținutului, precum și Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, care a demarat o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs suicidul. Din spusele purtătorului de cuvânt, bărbatul nu ar fi lăsat nici un bilet prin care să-și justifice gestul.

Primul caz de suicid în 2015
Acesta este primul deținut din acest an care-și pune capăt zilelor în închisoarea din Codlea. Ultimul caz a fost înregistrat anul trecut, când un deținut de la Penitenciarul Codlea a fost găsit spânzurat de grilajul de la geamul băii camerei de deținere și a decedat ulterior la spital. Verificările efectuate au relevat că sinuciderea a survenit pe fondul unei vești proaste primite de la familie cu privire la starea medicală a fiicei sale.  

×