x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dezastru în Oradea, Palatul Episcopiei Greco-Catolice, cuprins de un incendiu devastator

Dezastru în Oradea, Palatul Episcopiei Greco-Catolice, cuprins de un incendiu devastator

25 Aug 2018   •   23:34
Dezastru în Oradea, Palatul Episcopiei Greco-Catolice, cuprins de un incendiu devastator

Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii, a fost cuprins de flăcări sâmbătă seara, aproape de ora 22.00, focul izbucnind la acoperişul clădirii. 

După o jumătate de oră, întregul acoperiş al palatului şi sediul episcopiei au fost învăluite de flăcări, sute de orădeni adunându-se în piaţa din centrul municipiului. Unul dintre turnurile palatului s-a prăbuşit în flăcări pe strada episcop Mihai Pavel. 

Mai multe echipaje ale pompierilor se luptă cu flăcările, folosind autospeciale cu scări. 

"În jur de 50 de pompieri militari acţionează cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autospeciale de lucru la înălţime, pentru stingerea focului care se manifestă la nivelul acoperişului clădirii", a precizat purtătorul de cuvânt la ISU Bihor, Camelia Roşca. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), arderea la casa parohială a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, cladire P+1+M, se manifestă la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi. Intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat. 

Până în acest moment nu au fost înregistrate victime. 

"Peste 50 pompieri militari cu 9 autospeciale de stingere şi 2 autoscări de intervenţie la înălţime acţionează pentru limitarea extinderii la vecinătăţi. La faţa locului se află şi o ambulanţă SMURD", conform IGSU. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat pentru AGERPRES că pompierii încearcă să nu permită extinderea incendiului. 

"Este un incendiu care cuprinde întregul acoperiş al clădirii respective, care este şi clădire istorică. Sunt mai multe echipaje de intervenţie din partea ISU Bihor. Suntem în legătură cu ei, se intervine . Există un risc de extindere, dar exact asta încearcă acum să facă, să nu permită incendiului să se extindă şi să-l controleze doar la nivelul clădirii respective", a spus Arafat. 

El a afirmat că, la acest moment, nu are informaţii că ar exista oameni în pericol. AGERPRES

×