x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Diagnostic GRESIT! Copil de zece ani, omorât de o… indigestie!

Diagnostic GRESIT! Copil de zece ani, omorât de o… indigestie!

11 Dec 2015   •   09:53
Diagnostic GRESIT! Copil de zece ani, omorât de o… indigestie!

Diagnosticul gresit al unui medic din Bârlad a bãgat un copil în pãmânt!

Caz incredibil în satul Grãjdeni, comuna Fruntiseni, unde doi pãrinti îsi înmormânteazã copilul de zece ani, elev în clasa a IV-a, mort de meningitã, dupã ce, la spitalul din Bârlad, un medic absolut neglijent l-a diagnosticat cu … indigestie, informeaza vremeanoua.ro.

Stefãnut Lazãr a murit la Iasi, la Spitalul “Sf. Spiridon”, pe data de 6 decembrie. Medicii ieseni s-au crucit când pãrintii copilului, adus pe 30 noiembrie noaptea de la Bârlad, le-au arãtat reteta datã de medicul Florin Popa, pe 28 noiembrie, când a debutat boala. Nu le-a venit sã creadã cã a fost diagnosticat cu indigestie! Medicamentul prescris copilului era … NoSpa! În casa lui Stefãnut este o mare tragedie, o deznãdejde care îti rupe inima! Reactia medicului Florin Popa este uimitoare! “Nu mi-am dat seama”! Pãrintii urlã de durere, fratii lui Stefãnut sunt în stare de soc si au nevoie de consiliere psihologicã, colegii acestuia sunt devastati de moartea lui. Din nefericire, pãrintii îsi strigã supãrarea, dar nu pot sã reactioneze, sã facã plângere medicului Florin Popa pentru malpraxis, deoarece sunt sãraci si nu se simt în stare sã lupte cu un medic “cu bani”.

Ultimul caz, incredibil de ciudat, de revoltãtor si de strigat la cer, a avut loc pe 28 noiembrie. Atunci, la sectia Pediatrie a spitalului bârlãdean a venit, la orele 3.30, adus cu ambulanta, Stefãnut Lazãr, de 10 ani, din Grãjdeni. Copilul era însotit de mama lui, Alexandrina (Sanda) Lazãr. Medicul de gardã, Florin Popa, un pediatru de altfel renumit în Bârlad, l-a consultat pe copil, care acuza dureri de cap, vãrsãturi si stare febrilã. L-a vãzut extrem de superficial, i-a fãcut o injectie împotriva stãrii de greatã, i-a dat o retetã cu NoSpa, l-a diagnosticat cu dispepsie (indigestie) si l-a trimis acasã, cu tot cu mamã. Femeia a ajuns pe 28 dupã-amiazã acasã cu Stefãnut, însã copilului îi era tot mai rãu, iar pastilele date de medic pe retetã nu aveau niciun efect. Pe timpul noptii a delirat, a vomat încontinuu, nu suporta lumina, asa cã au chemat din nou ambulanta si s-au dus, iarãsi, la spitalul din Bârlad.

Aici, pe 29 noiembrie, la orele 12.27, copilul a fost vãzut de medicul Luciana Tãtaru, care si-a dat seama cã avea meningitã viralã si l-a trimis la sectia de Boli Infectioase. Medicul specialist Aioanei si-a fãcut meseria si a fãcut pentru copil tot ce era omenste posibil: i-a luat analizele, i-a pus diagnosticul corect-meningitã viralã- si l-a trimis de urgentã la Iasi, la Spitalul “Sf. Spiridon”, cu ambulanta, pe 30 noiembrie. Aici, medicii specialisti si-a dat seama de starea gravã a copilului, care era deja în comã. 

Citeste mai mult pe vremeanoua.ro

×