x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale DIICOT a desfiinţat trei reţele majore de traficanţi de ţigări şi alcool

DIICOT a desfiinţat trei reţele majore de traficanţi de ţigări şi alcool

17 Aug 2015   •   13:43
DIICOT a desfiinţat trei reţele majore de traficanţi de ţigări şi alcool

Mega-operațiune a DIICOT Timișoara și a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara în această dimineață – nu mai puțin de trei rețele de contrabandă cu țigări sunt destructurate simultan după ce anchetatorii au descins în nu mai puțin de 52 de locații din județele Timiș, Caraș Severin, Sibiu și Suceava. Ancheta începută de polițișții de frontieră de la sectorul Cruceni a plecat de la câțiva vânzători specializați în vânzarea țigărilor de contrabandă. Monitorizarea acestora a dus la descoperirea în lanț a celor care asigurau marfa de contrabandă sau cei care transportau țigările. Polițiștii au identificat alte două rețele de contrabandă față de cea monitorizată inițial, stabilind că grupările acționau distinct, dar că își asigurau reciproc marfă atunci când vreuna dintre ele rămânea fără marfă, relatează pressalert.ro

De asemenea, grupările aveau grijă ca preţurile cu care vindeau ţigările să fie aceleaşi. Războiul a făcut ca ţigările din Ucraina să fie mai atractive pentru contrabandişti din cauza preţului scăzut, având în vedere cantităţile tot mai mari care intră în România. Traficanţii au preferat să se aprovizioneze cu tutun adus din celălalt capăt al ţării decât să aducă marfă din Serbia. Două grupări acţionau în Timiş şi Caraş Severin, iar cea de a treia avea cartierul general la Sibiu, asigurând, în mai multe situaţii, aprovizionarea cu ţigări aduse din localitatea suceveană Siret. Pentru a nu risca sume importante de bani, contrabandiştii preferau să facă transporturi de câteva baxuri. Fiecare membru al reţelei care se ocupa de plasarea ţigărilor în pieţe sau direct de la geamul caselor în care locuiau vindeau în fiecare zi câteva zeci de cartuşe pe zi, a reieşit în urma monitorizărilor. Mai multe transporturi de ţigări şi alcool de contrabandă au fost interceptate în perioada monitorizării grupărilor.

În cadrul anchetei au fost identificate până acum 92 de persoane, din care, astăzi, vor fi aduși pentru audieri 37 de suspecţi. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În casa liderului unuia dintre grupările de contrabandiști, Petre Balint, polițiștiii de frontieră au descoperit zeci de baxuri de țigări de contrabandă. Marfa este împrăștiată în toată casa, inclusiv în camere, baxurile fiind aliniate frumos lângă mobilă sau în debarale. De asemenea, în casa liderului grupării din Sibiu, Petre Valentin, anchetatorii au găsit țigări de contrabandă.

×