x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dispar hingherii de mașini

Dispar hingherii de mașini

26 Mai 2015   •   09:01
Dispar hingherii de mașini
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Maşinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate de autorităţile locale, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), sesizată în acest caz de Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a reclamat măsura de ridicare a maşinilor argumentând că aceasta nu există în Codul Rutier, reglementat prin Ordo¬nanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002. Acesta a arătat că hotărârile de Consiliu Local, în baza cărora se ridicau până acum maşinile, nu pot trece peste o Ordonanţă de Urgenţă emisă de Guvern. Interdicţia se va aplica după ce verdictul ICCJ va fi publicat în Monitorul Oficial – în cel mult 30 de zile. Avocatul Poporului a cerut, însă, ca măsura să fie aplicată de îndată.

Sectorul 1 va pune imediat decizia în aplicare
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alex Ichim, a declarat că deciza va fi pusă imediat în aplicare. „Începând de azi (ieri n.r.) nu se mai ridică maşinile. Hotărârea de Consiliu Local nu mai produce efecte. Contractul cu firma care ridică maşini devine nul”. Decizia ÎCCJ nu are caracter retroactiv.
 

×