x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale DNA cerceteaza Proiectul şoselei ”blocată în pădure”

DNA cerceteaza Proiectul şoselei ”blocată în pădure”

07 Dec 2015   •   23:18
DNA cerceteaza Proiectul şoselei ”blocată în pădure”
Sursa foto: zhd.ro

Patru funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara au fost chemaţi la sediul din Alba Iulia al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da explicaţii privind derularea proiectului de modernizare a Drumului Judeţean 687 D, care traversează satele Topliţa, Dăbâca, Hăşdău, Lunca Cernii de Sus şi Gura Bordului şi se opreşte la limita dintre judeţul Hunedoara şi Caraş – Severin, informeaza zhd.ro.

„Este o neconcordanţă între ceea ce şi-au asumat membrii comisiei la recepţia lucrării şi unele obiecţiuni, observaţii, pe care le-a făcut Agenţia de Dezvoltare Regională Vest ulterior. În ceea ce ne priveşte pe noi, strict, investiţia a fost făcută corect. Se circulă pe drumul spre Lunca Cernii, este foarte util. Ba, mai mult, judeţul Caraş Severin doreşte să continue acest drum judeţean, tot pe fonduri europene, până la drumul naţional’, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Povestea şoselei blocată în pădure

Şoseaua de circa 30 de kilometri, construită printr-o finanţare de 100 de milioane de lei de la Uniunea Europeană, a fost inaugurata în toamna anului 2013, în prezenţa a doi foşti miniştri: al Muncii, Mariana Câmpeanu, şi al Transporturilor, Ramona Mănescu.

Proiectul nu a mai fost continuat de autorităţile din Caraş-Severin, care trebuiau să construiască încă 10 kilometri de şosea, până în satul Rusca Montană, prima localitate din judeţul vecin care urma să fie tranzitată de noua şosea. De altfel, nici drumul forestier impracticabil care continuă de la limita judeţelor Hunedoara şi Caraş – Severin nu a mai fost amenajat. 

×