x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale LIVE Doar două din cele 12 pârtii sunt deschise în Straja. Vântul suflă cu putere

LIVE Doar două din cele 12 pârtii sunt deschise în Straja. Vântul suflă cu putere

07 Feb 2020   •   13:11
LIVE Doar două din cele 12 pârtii sunt deschise în Straja. Vântul suflă cu putere

Doar două din cele 12 pârtii din staţiunea Straja, în Valea Jiului, erau deschise vineri la prânz, din cauza cauza vântului care bate cu putere salvamontiştii sfătuindu-i pe turişti să nu părăsească zona schiabilă de pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, sub nicio formă.

"Vântul bate foarte tare pentru că este cod portocaliu până după amiază. Sunt deschise pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, iar vizibilitatea este la 5 metri. Îi rugăm pe turiştii din staţiune, dar şi pe cei care doresc să vină la schi, să nu părăsească, sub nicio formă, cele două pârtii. Se pot rătăci foarte uşor", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

 

LIVE Straja Partia Constantinescu

Potrivit acestuia, la altitudini mai mari de 1450 de metri vântul suflă cu viteze de peste 80-90 km/h şi antrenează zăpada căzută proaspăt în timpul nopţii.

În staţiune sunt peste 1.000 de turişti, iar salvamontiştii se aşteaptă ca numărul să crească în zilele sfârşitului de săptămână.

"Să sperăm că se va potoli vântul, pentru a se putea deschide şi alte pârtii", a menţionat Resiga.

Potrivit acestuia, stratul de zăpadă pe pârtii măsoară între 25 şi 40 de centimetri, aproape 80 % fiind zăpadă artificială.

Zona staţiunii Straja se află sub cod portocaliu de vânt până la ora 16,00. AGERPRES

×
Subiecte în articol: straja