x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi turişti rătăciţi în zona Penteleu au fost găsiţi de jandarmi

Doi turişti rătăciţi în zona Penteleu au fost găsiţi de jandarmi

16 Apr 2018   •   11:22
Doi turişti rătăciţi în zona Penteleu au fost găsiţi de jandarmi

Doi turişti, în vârstă de 40 şi respectiv 25 ani, care făceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au rătăcit, în noaptea de duminică spre luni, în zona Munţilor Penteleu, fiind găsiţi după mai multe ore de căutări de echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, lt. Georgiana Nazîru, grupul a plecat din zona staţiei meteo situată pe vârful Penteleu spre pensiunea Varlaam. După aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan, oamenii şi-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona staţiei meteo, astfel că doi bărbaţi din grup s-au întors pentru a-l recupera. 

"Cele două persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legătura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărţirii de grup, a fost efectuat apelul la 112. Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaţionalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turişti", a declarat sursa citată. 

Conform acesteia, cele două persoane au fost găsite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona Cernatu, aceştia rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat. 

În cursul dimineţii au ajuns la pensiunea Varlaam, fără probleme medicale, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Buzău. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: turisti rataciti penteleu