x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dolj: Au fost confirmate patru noi cazuri de gripă AH1

Dolj: Au fost confirmate patru noi cazuri de gripă AH1

25 Feb 2016   •   17:24
Dolj: Au fost confirmate patru noi cazuri de gripă AH1
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

În judeţul Dolj au fost înregistrate în ultima săptămână 1.065 cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare, 645 cazuri de pneumopatii acute şi opt cazuri suspecte de gripă din care patru pozitive pentru virusul gripal tip A H1 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino Bucureşti, a informat joi DSP Dolj.

Potrivit datelor DSP, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în ultima săptămână (1.715) este mai scăzut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.910 cazuri), însă se încadrează în evoluţia multianuală.

"Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 16,32%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat, dar există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică", precizează DSP Dolj într-un comunicat de presă.

În ultima săptămână, în Dolj au fost vaccinate antigripal 115 persoane din grupele de risc prin cabinetele medicilor de familie şi spitale. AGERPRES

×