x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal pentru directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Iaşi

Dosar penal pentru directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Iaşi

07 Ian 2016   •   14:02
Dosar penal pentru directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Iaşi
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Iaşi se află în mijlocul unei anchete penale, în urma unei sesizări trimisă în toamna lui 2015 la Ministerul Mediului, relatează bzi.ro.

Pe numele directorului AVPS Iaşi, Naie Mându, care ocupa aceasta functie inca din 1989, a fost intocmit un dosar penal, dupa o ancheta comandata chiar de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

O sesizarea anunta faptul ca, mai multe permise de vanatoare au fost realizate de catre AVPS Iasi fara respectarea legii, folosindu-se de datele personale ale unor indivizi. Avand indicii despre ilegalitatile comise, reprezentantii Ministerul Mediului au cerut celor de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vânatoare (ITRSV) Suceava sa realizeze o ancheta la AVPS Iasi. Dovezile descoperite de acestia i-au convins pe sefii institutiei ca ancheta trebuie continuata de Inspectoratul de Politie Judetean Iasi. Mai multe persoane au fost audiate de politisti, iar la scurt timp a fost intocmit un dosar penal pe numele directorului AVPS Iasi, care a ajuns pe masa procurorilor.

"La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi - Serviciul de Arme Explozivi si Substante Periculoase, este instrumentat un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 44, lit. e din Legea 407/2006 a vanatorii si protectiei fondului cinegetic. In cauza, politistii efectueaza cercetari sub coordonarea procurorului de caz, motiv pentru care, detalii se pot obtine de la reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi", au declarat oficialii IPJ Iasi.



×