x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal pentru doi braconieri italieni prinşi la vânătoare de ciocârlii

Dosar penal pentru doi braconieri italieni prinşi la vânătoare de ciocârlii

15 Oct 2015   •   14:20
Dosar penal pentru doi braconieri italieni prinşi la vânătoare de ciocârlii

Doi cetăţeni italieni au fost prinşi de poliţişti la vânătoare ilegală de ciocârlii, pe raza oraşului Însurăţei, potrivit informaţiilor furnizate joi de Biroul de presă al IPJ Brăila.

Poliţişti specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au depistat miercuri, pe fondul cinegetic nr. 35 Viişoara, situat pe raza localităţii Lacu Rezi, oraşul Însurăţei, doi cetăţeni italieni, cu vârste de 67 şi respectiv 54 de ani.

Primul, care avea asupra sa o armă de vânătoare şi 9 cartuşe aferente, ar fi vânat 10 ciocârlii de câmp, cu ajutorul unui dispozitiv electronic pentru ademenirea acestora. Celălalt cetăţean, în vârstă de 54 de ani, deţinea o armă de vânătoare şi 88 de cartuşe şi ar fi împuşcat, prin aceeaşi metodă, trei ciocârlii de câmp, menţionează sursa citată.

Poliţiştii au stabilit că aceştia nu aveau autorizaţie de vânătoare eliberată de gestionarul fondului cinegetic, iar ciocârliile au fost împuşcate, fără drept, cu ajutorul dispozitivul electronic.

CITEŞTE ŞI:

"Broscarii" ne mănâncă ciocârliile


Armele, cartuşele şi dispozitivul electronic au fost ridicate, iar autoturismul cu care cei doi s-au deplasat la locul de vânătoare a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vânătoare pe un alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze, trecere pe fondul cinegetic cu arma de vânătoare neintrodusă în toc şi în afara căilor de comunicaţie fără acordul gestionarului fondului, uz de armă letală, fără drept, şi uciderea prin împuşcare a unor păsări din specia ciocârlie de câmp, folosind aparatură audio electronică capabilă să le ameţească, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic şi O.U.G nr.57/2007 privind protejarea faunei sălbatice.

Menţionăm că preţul unei zile de vânătoare de ciocârlii este de numai 50$.

×
Subiecte în articol: braconieri italieni