x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal pentru un bărbat din Neamț care a infectat șase cadre medicale

Dosar penal pentru un bărbat din Neamț care a infectat șase cadre medicale

19 Mar 2020   •   21:07
Dosar penal pentru un bărbat din Neamț care a infectat șase cadre medicale

A fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unui bărbat care a băgat șase cadre medicale din Piatra-Neamț în autoizolare. Acesta ar fi refuzat să le spună medicilor că a intrat în contact cu un pacient cu noul COVID-19. Omul se apără spunând că nu a știut de boală.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ a deschis, joi, un dosar penal unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din Piatra-Neamț, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Este vorba despre unul dintre cei doi pacienți depistați pozitiv, marți, în județul Neamț și care a participat la Campionatul Național de Dans Sportiv de la Piatra-Neamț, acolo unde a fost și bărbatul confirmat din Constanța.

„Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ cu privire la faptul că, în data 14.03.2020, cu ocazia prezentării la U.P.U. Neamţ, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, nu a respectat măsurile privind prevenirea sau combaterea virusului COVID-19, prin aceea că nu a adus la cunoştinţa cadrelor medicale faptul că anterior a intrat în contact cu o persoană contaminată, punând în pericol sănătatea cadrelor medicale care i-au acordat îngrijiri”, au transmis reprezentanții Parchetului într-un comunicat de presă.

Acesta a fost transportat, sâmbătă, cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț și timp de o oră ar fi mințit cadrele medicale că nu a avut legătură cu persoane depistate pozitiv pentru coronavirus.

După aproximativ o oră, medicii au reușit să afle de la el că a participat la Campionatul Național de Dans Sportiv.

În urma anchetei epidemiologice, șase cadre medicale, patru de la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț și două de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț au intrat în autoizolare.

 (sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dosar penal coronavirus