x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Drumuri blocate de aluviuni şi sute de gospodării inundate şi fără electricitate în Bacău

Drumuri blocate de aluviuni şi sute de gospodării inundate şi fără electricitate în Bacău

28 Iun 2018   •   13:21
Drumuri blocate de aluviuni şi sute de gospodării inundate şi fără electricitate în Bacău

Mai multe drumuri au fost blocate de aluviuni şi sute de gospodării au fost inundate şi au rămas fără energie electrică şi gaz în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în judeţului Bacău, a informat joi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Potrivit ISU Bacău, cele mai afectate au fost localităţile Oituz şi Slănic Moldova, pompierii militari prezenţi în zonă acţionând pentru evacuarea apei din curţi, beciuri şi grădini. 

"Traficul pe DN 11 a fost blocat timp de mai multe ore de aluviuni, pentru deblocarea arterei acţionând reprezentanţi ai ISU şi ai Servicului de Voluntari Oituz şi lucrători de la Drumurile Naţionale. În Slănic Moldova, au fost afectate 326 de gospodării. În afară de două persoane salvate de pompieri, nu s-a impus evacuarea de către forţele de intervenţie. Un număr de 600 de consumatori de gaze naturale din Slănic Moldova sunt nealimentaţi, din cauza conductelor rupte. De asemenea, peste 400 de locuitori sunt nealimentaţi cu energie electrică, după ce un cablu subteran de medie tensiune a fost rupt de apele râului Slănic Moldova", au precizat reprezentanţii ISU Bacău. 

Totodată, din cauza aluviunilor, se acţionează pe DN 2 în dreptul comunei Răcăciuni şi pe DN 2G în dreptul comunei Ardeoani. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat joi la ora 12.35 că, din cauza aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 12B este întreruptă total la km 10+500 de metri, la intrarea în localitatea Slănic-Moldova dinspre Târgu Ocna, în judeţul Bacău. AGERPRES

×
Subiecte în articol: drumuri blocate de aluviuni bacau