x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Eficienţa angajaţilor Spitalului Judeţean Constanţa a crescut cu 40% după ce li s-a tăiat accesul la Facebook

Eficienţa angajaţilor Spitalului Judeţean Constanţa a crescut cu 40% după ce li s-a tăiat accesul la Facebook

28 Ian 2016   •   18:53
Eficienţa angajaţilor Spitalului Judeţean Constanţa a crescut cu 40% după ce li s-a tăiat accesul la Facebook

Angajaţii Spitalului Judeţean Constanța nu mai au voie să stea pe Facebook la muncă. Conducerea spitalului a restricţionat accesul angajaţilor unităţii medicale pe site-urile de socializare şi la aplicaţiile de comunicare on-line, scrie replicaonline.ro.

Calculatoarele din dotarea secţiilor sunt de acum încolo folosite doar în scopuri utile spitalului. Deoarece rețeaua era suprasolicitată, atunci când erau accesate rețelele de socializare și aplicațiile, managerul Dănuț Căpățână a luat decizia de a sista accesul personalului medical. Acesta a afirmat că a cerut șefilor de secții o listă cu adresele care le sunt utile pentru a-și lua informațiile și doar aceastea pot fi de acum accesate. „Am luat această hotărâre pentru a ne crește viteza de lucru. Acum se lucrează cu carduri de sănătate și trebuies făcute validări care se fac pe internet, iar legătura noastră la internet se face printr-o fibră optică, care are o anumită viteză. Această viteză scade dacă se folosește internetul și în alte scopuri cum ar fi statul pe Facebook, messenger și altele.” a declarat pentru Replica, managerul spitalului, Dănuț Căpățână. Însă, medicii, asistentele, infirmierele și restul personalului pot folosi rețeaua de socializare de pe telefonul mobil. „Nu le interzice nimeni să folosească Facebook-ul de pe telefon.” a mai adăugat managerul. Totodată acesta susține că din momentul în care a luat această decizie și până în momentul de față au apărut și primele rezultate. „Ne-a crescut viteza de lucru cu aproape 40% iar aplicațiile funcționează mult mai repede, putem să validăm cardul mai repede, în concluzie ne mișcăm mult mai repede. Asta a fost rațiunea.” a conchis acesta.

×