x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Elevii de la liceul din Buzău în faţa cărora un profesor a murit în timpul unui experiment vor fi consiliaţi psihologic

Elevii de la liceul din Buzău în faţa cărora un profesor a murit în timpul unui experiment vor fi consiliaţi psihologic

13 Apr 2016   •   19:22
Elevii de la liceul din Buzău în faţa cărora un profesor a murit în timpul unui experiment vor fi consiliaţi psihologic

Elevii de clasa IX-a de la Liceul ”Grigore C. Moisil” din Buzău în faţa cărora un profesor a murit după ce, în timpul unui experiment despre arcul electric, s-a electrocutat şi s-a lovit cu capul de tablă sunt în stare de şoc şi vor primi consiliere psihologică.

”Era unul dintre cei mai buni ingineri electronişti, printre cei mai renumiţi şi un foarte bun pedagog. Accidentul s-a produs în timpul orei, bănuiesc că era vorba despre un experiment, nu pot şti acum ce s-a întâmplat, domnul profesor nu s-a plâns niciodată că dispozitivele pe care lucra erau vechi, aveam unele mai noi, altele mai vechi. Era printre cei mai buni specialişti. Copiii sunt la fel ca şi mine şocaţi, am luat legătura cu părinţii şi vor fi consiliaţi psihologic”, a declarat, miercuri, directorul Liceului ”Grigore C. Moisil” din Buzău, Caroliţa Cimpoca.

De altfel, unei eleve care îl cunoştea pe profesor i s-a făcut rău, primind îngrijiri de la asistentul medical al şcolii.

Cazul este anchetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Buzău, de Poliţie şi de Parchet. 

”Sala de curs a fost sigilată, trebuie să găsim motivul decesului, nu ştim acum dacă a murit electrocutat sau din căzătură”, a spus Cecilia Manolescu, directorul ITM Buzău. 

Profesorul inginer electronist a murit, miercuri, în faţa elevilor unei clase a IX-a de la Liceul "Grigore C. Moisil" din Buzău, după ce, în timpul unui experiment despre arcul electric, s-a electrocutat şi a fost trântit la pământ, lovindu-se cu capul de tablă.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Nela Wamsiedel, miercuri, în jurul orei 14.30, a primit un apel de la directorul Liceului "Grigore C. Moisil" din Buzău, prin care a fost anunţată că un profesor care era inginer electronist s-a electrocutat în atelierul-şcoală al unităţii de învăţământ.

Conform sursei citate, profesorul, care avea 55 de ani, a avut la clasa a IX-a un experiment despre arcul electric, iar când a vrut să le explice elevilor ce înseamnă acest lucru s-a electrocutat şi a fost trântit la pământ. iar în cădere s-ar fi lovit puternic cu capul de tablă.

Elevii au anunţat imediat conducerea şcolii, Poliţia şi Ambulanţa.

Ambulanţa a ajuns imediat la faţa locului, iar medicii l-au resuscitat pe bărbat timp de 45 de minute, în final fiind declarat decesul.

Potrivit unuia dintre elevii care au asistat la tragedie, inginerul ar fi construit un aparat pentru un concurs interşcolar, iar în momentul în care a atins două părţi metalice ale acestuia s-ar fi produs un arc electric, iar profesorul ar fi fost trântit la pământ şi s-ar fi lovit puternic cu capul de tablă.

La aflarea veştii despre accident, soţiei profesorului, care este secretara liceului, i-a venit rău şi a fost transportată cu salvarea la Spitalul Judeţean Buzău.

Inginerul respectiv preda de mai mulţi ani la Colegiul "Grigore C. Moisil" din Buzău.

Sursa: news.ro

×