x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Festival de zbor cu balonul, formulă inedită de promovare a turismului și tradițiilor populare

Festival de zbor cu balonul, formulă inedită de promovare a turismului și tradițiilor populare

28 Sep 2017   •   16:50
Festival de zbor cu balonul, formulă inedită de promovare a turismului și tradițiilor populare

Festivalul "Maramureş Balloon Fiesta" este un mix de promovare cultural-turistică a judeţului în care zborul cu balonul, dar şi o serie de microevenimente muzicale, gastronomice şi ale meşterilor populari prezintă zona într-o variantă inedită, a declarat, joi, pentru AGERPRES, principalul organizator al evenimentului, preşedintele Asociaţiei Sens din municipiul Baia Mare, Loredana Ionescu.

"Maramureş Balloon Fiesta este un eveniment original, iar zborul cu balonul şi tot ce se întâmplă pe aerodromul Aeroclubului Baia Mare este pretextul bucuriei, dar şi un mod cu totul original în a promova Maramureşul ca destinaţie turistică îmbinând cultura, tradiţiile locale cu acest sentiment frumos care e zborul" a spus Loredana Ionescu.

Potrivit acesteia, atât turiştii, cât şi localnicii din Maramureş sunt invitaţi pe durata a patru zile la Aeroclubul Baia Mare pentru un zbor cu balonul cu aer cald, cu sesiuni de zboruri libere şi ancorate, activităţi pentru cei mici şi pentru cei mari, gastronomie locală, cu muzică şi voie bună, cu artişti şi târg de produse realizate manual, cu lansare de carte şi cu paradă biciclistă chic şi, mai ales, cu bucurie multă.

"Îmbinăm plăcerea zborului cu arta şi tradiţia locală şi încercăm să atragem atenţia asupra unor resurse nebănuite, dar prea puţin folosite. Zona în care echipajele vor executa zbori, dimineaţa devreme şi spre înserat, timp propice pentru astfel de acţiuni e în vecinătatea Aeroclubului, Aeroportului Internaţional Maramureş, dar şi a localităţilor din zona învecinată. La eveniment participă 25 de baloane cu aer cald din ţară şi străinătate, iar evenimentul va fi însoţit, zilnic de zboruri la motoparapantă, iar special pentru public şi copii în fiecare seară vor fi zboruri cu balonul la ancoră" a mai precizat, Loredana Ionescu.

În cele trei ediţii de "Maramureş Balloon Fiesta" au fost prezente 61 de baloane cu reprezentanţi din 10 ţări, fiind efectuate peste 1.000 de zboruri la care au asistat mai mult de 20.000 de persoane.

Festivalul are loc în perioada 28 septembrie-1 octombrie şi este finanţat de Consiliul Judeţean Maramureş, Primăria municipiului Baia Mare, dar şi de numeroase firme locale.

×
Subiecte în articol: festival turism